Article on VPRO 

Opnieuw komt het Rockarty-festival met een theaterproductie van de hand van muzikale alleskunner Jelle Smit. Na de grootse producties van voorgaande jaren gooide hij het nu eens over een andere boeg. Met als resultaat: Klere di Luna is intiemer dan ooit tevoren.
 
Zondag 16 september werd op Landgoed Algoed de try-out van het stuk gespeeld voor een veel grotere opkomst dan verwacht. Klere di Luna vertelt het bijzondere verhaal van Rachi, het lulletje van kantoor, en Fehridia, een omlaag gevallen cabaret- en filmster die nu haar dagen slijt als hoer. Zij leiden beiden een voor de ander ogenschijnlijk minder leven dan dat van henzelf. En het is natuurlijk prachtig als het gras van de 
buren altijd bruiner is dan bij jezelf!
 Een verhaal over twee mensen die voor zichzelf een manier hebben gevonden om 
overdag te overleven, terwijl ze 's nachts in hun kamer hun eigen echte wereld 
hebben gecreëerd. En dat toevallig met elkaar.
 
De rol van kantoorlulletje Rachi wordt vertolkt door Pieter van Terheijden, een oude bekende. Sarita Marchesi is echter nieuw in het gezelschap. Met haar prachtige Italiaanse tongval en aanstekelijke en een beetje griezelige lach zette ze afgelopen zondag de pittige Fehridia op een indrukwekkende manier neer.
 
Hoewel de ingrediënten - muziek, theater, film - ook dit jaar dezelfde zijn, is het resultaat bij Klere di Luna totaal anders. Waar voorgaande jaren overal wel iets gebeurde en de bezoeker niet wist waar hij moest kijken, is er bij deze productie sprake van een duidelijke podiumsetting. Ook de rol van de muziek veranderde, deze werd veel meer begeleidend.
 
Aan Klere di Luna werken weer grotendeels dezelfde mensen mee als aan de voorgaande producties. Trompettist Robert Bok doet gewoon keer op keer weer mee en ook violiste Anne Bakker lijkt haar draai te hebben gevonden in het kleine handje overblijvers van vorig jaar. Jelle neemt zelf plaats achter een oud traporgel om van hieraf het stuk op schijnbaar vermakelijke 
wijze aan te sturen.
 

For more credits click on:

http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/3723838/Kalter-Flug-gaat-in-theater-Casa-Rosso-spelen.ece
http://www.tctubantia.nl/regio/enschede/3723838/Kalter-Flug-gaat-in-theater-Casa-Rosso-spelen.eceshapeimage_1_link_0
 
 
 
video by Karen o’Hare
   
   Klere di luna